Προώθηση και βελτιστοποίηση ενός site στις μηχανές αναζήτησης

Προώθηση η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization) είναι η διαδικασία της ενεργούς βελτιστοποίησης ενός δικτυακού τόπου με τη βελτίωση εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων προκειμένου να αυξηθεί η κίνηση που δέχεται η ιστοσελίδα από τις μηχανές αναζήτησης. Η προώθηση μιας ιστοσελίδας απαιτεί την μελέτη και επεξεργασία πάρα πολλών παραγόντων.

Η διαδικασία της προώθησης μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης αποτελείται από δύο κύριους άξονες.

Την βελτιστοποίηση της ίδιας της ιστοσελίδας (on-site optimization): Σε αυτή την περίπτωση η προώθηση της ιστοσελίδας εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από τις λέξεις κλειδιά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, το πλούσιο και αποδοτικό περιεχόμενο και την στρατηγική των εσωτερικών συνδέσμων.


Την αύξηση των εξωτερικών συνδέσμων με την χρήση κατάλληλων λέξεων ή φράσεων (off-site optimization)

Γιατί είναι απαραίτητη η προώθηση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης


“ Είμαστε πρώτοι “

Αυτό είναι το μεγάλο όνειρο κάθε ιδιοκτήτη ιστοσελίδας στην προσπάθεια του να κατακτήσει την υψηλότερη θέση στις μηχανές αναζήτησης. Η πρώτη θέση θα μπορούσε να παρουσιαστεί με μαγαζί γωνία!

Η μεγαλύτερη κίνηση στις ιστοσελίδες προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης (google, bing, yahoo, aol) από τα οργανικά αποτελέσματα όπως λέγονται. Είτε η ιστοσελίδα σας παρέχει περιεχόμενο, υπηρεσίες, προϊόντα, ή πληροφορίες, οι μηχανές αναζήτησης είναι η κύρια μέθοδος της πλοήγησης για σχεδόν όλους τους χρήστες του διαδικτύου.

Οι μηχανές αναζήτησης συνεχώς αναπτύσσουν νέες μεθόδους για να επιστρέφουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ανάλογα με τις αναζήτησης των χρηστών. Παρ’ όλα αυτά αν ακολουθηθεί μια σωστή στρατηγική μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για την θέση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης ενώ μια λάθος στρατηγική μπορεί να θάψει την ιστοσελίδας σας και να μην μπορούν οι χρήστες εύκολα να εντοπίσουν το περιεχόμενο της μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Στο παρελθόν η βελτιστοποίηση της ίδιας της ιστοσελίδας ( on site optimization) ήταν αρκετό για να καταφέρει κάποιος να βρίσκεται σε μια ανταγωνιστική θέση στις μηχανές αναζήτησης. Σήμερα χρειάζονται πολλά περισσότερα όπως θα δούμε παρακάτω.

Digital - New Media

Online Campaigns

Mobile News

Campaigns

Advertising

Public Relations

Μετακινησεις Στελεχών.

Ραδιοφωνο

Εφημερίδες

Radio world

Παράξενα