Χρήση Flash στην Κατασκευή Ιστοσελίδας

Αν το ερώτημα στατική ή δυναμική ιστοσελίδα σας φάνηκε αρκετά δύσκολο για να το απαντήσετε και να πάρετε την κατάλληλη απόφαση, στην ερώτηση Flash ή όχι για την ιστοσελίδα μου τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Παρακάτω αναλύονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας flash ιστοσελίδας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσος πολύτιμος είναι ο χρόνος για το χρήστη που επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας; Είναι άραγε καλή ιδέα να περιμένει 30 – 60 δευτερόλεπτα για να κάνει load το flash animation ή για να περάσει το flash intro και να αρχίσει ο χρήστης να βλέπει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας;


Σίγουρα σήμερα οι ταχύτητες στο διαδίκτυο έχουν αυξηθεί πάρα πολύ, το ίδιο όμως έχει συμβεί και με τα flash που σίγουρα δίνουν μια εξαιρετική εικόνα αλλά δεν είναι πραγματικά αυτό που ζητάνε οι χρήστες. Μια προσπάθεια εντυπωσιασμού του επισκέπτη πριν ακόμα δει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας μπορεί να αποβεί μοιραίο και ο χρήστης να μην επισκεφτεί ποτέ το εσωτερικό της ιστοσελίδας σας.

Flash και μηχανές αναζήτησης

Αυτό το κομμάτι θα λέγατε πως ίσως ήταν καλύτερα να αναλυθεί στο κομμάτι βελτίωση για τις μηχανές αναζήτησης. Και όμως τότε θα είναι πολύ αργά για να συζητήσουμε για οποιαδήποτε βελτίωση για τις μηχανές αναζήτησης για την ιστοσελίδα σας. Τότε είναι σίγουρο πως θα έχετε είδη επενδύσει σε κάτι το οποίο δεν μπορείτε να το κάνετε τίποτα άλλο πλέον παρά να το κοιτάτε μαζί με το webmaster σας και να το θαυμάζετε.

Σήμερα οι μηχανές αναζήτησης έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο και ίσως υπάρχουν κάποιες σελίδες σε flash που μέρη τους μπορούν να τα διαβάσουν, παρόλα αυτά όποιος σας πει ότι μπορείτε να έχετε καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης με μια flash ιστοσελίδα τότε σίγουρα σας λέει ψέματα. Αν σκοπεύετε λοιπόν να αποκτήσετε ένα μερίδιο της αγοράς μέσω από τις μηχανές αναζήτησης τότε το flash δεν είναι η λύση για εσάς αλλά η καταστροφή.

Ποιος είναι ο λόγος κατασκευής της ιστοσελίδας σας και σε τι κοινό απευθύνετε

Ναι, ίσως μέχρι τώρα ήταν πολύ αρνητικά τα πράγματα στην ιδέα να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας σε flash. Μα στα αλήθεια δεν υπάρχει κανένα θετικό στοιχείο; Αυτός ο τόσος όμορφος κόσμος των flash σελίδων τότε γιατί δημιουργήθηκε;

Αρχικά αναρωτηθείτε ποιος είναι ο σκοπός κατασκευής της ιστοσελίδας σε τι κοινό απευθύνετε. Αν η ιστοσελίδα σας είναι μια εμπορική ιστοσελίδα που αποσκοπεί στην πώληση ή στην προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών τότε η flash σελίδα σίγουρα δεν είναι αυτό που χρειάζεστε. Αν η επιχείρηση σας έχει ένα αρκετά δυνατό branding (coca cola, cosmote ) και θέλετε απλά να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες και να εδραιώσετε την κυριαρχία σας στο χώρο τότε μια εντυπωσιακή σελίδα σε flash ή διάφορα flash animations σε διάφορα μέρη της ιστοσελίδας θα έχουν θεαματικά αποτελέσματα για σας και την επιχείρηση σας.

Οι ιστοσελίδες σε flash είναι επίσης πολύ χρήσιμες όταν πρόκειται για διαδραστικές εφαρμογές, παιχνίδια ή εκπαιδευτικές σελίδες όπου πλέον ο χρήστης καλείται να πάρει μέρος και το περιβάλλον θα πρέπει να είναι αρκετά εντυπωσιακό για να τον κρατήσει και να του αφήσει μια ευχάριστη εντύπωση.


Ανανέωση της ιστοσελίδας Flash  
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είστε στην πλευρά αυτόν που τελικά αποφασίζετε να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας σε flash. Πριν ξεκινήσετε να κατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να αποφασίσετε μια για πάντα ποιο θα είναι το περιεχόμενο της. Οι αλλαγές σε μια ιστοσελίδα σε flash είναι πολύ δύσκολες και μερικές φορές ανέφικτες. 

Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι αν θέλετε να προσθέτετε συνεχώς νέο υλικό στην ιστοσελίδα σας ακόμα και αν το επιτρέπει η δομή της ιστοσελίδα σας, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολο και θα επωμιστείται ένα μεγάλο κόστος για την συνηχεί ανανέωση, πράγμα που δεν θα είχατε να αντιμετωπίσετε σε μια απλή ιστοσελίδα

Digital - New Media

Online Campaigns

Mobile News

Campaigns

Advertising

Public Relations

Μετακινησεις Στελεχών.

Ραδιοφωνο

Εφημερίδες

Radio world

Παράξενα