Tο memory stick που δεν ξεχνάς ποτέ.

Το Dropbox είναι μια δωρεάν δικτυακή υπηρεσία αποθήκευσης των αρχείων σας. Με την εγγραφή σας στην υπηρεσία σας παρέχονται 2 GB χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ανεβάζεται τα αρχεία σας και να μπορείτε έτσι να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε έχετε σύνδεση στο Internet, απλά μέσα από τον firefox.

Η δυνατότητες του όμως δεν τελειώνουν εδώ. Μπορείτε να κατεβάσετε το παρεχόμενο λογισμικό (υποστηρίζονται Linux, Windows και Mac) να το κάνετε εγκατάσταση και να έχετε έναν φάκελο στον αρχικό σας κατάλογο όπου μπορείτε να ρίχνεται μέσα, με ένα απλό drag’n drop, όσα αρχεία θέλετε να συγχρονιστούν με τον δικτυακό σας αποθηκευτικό χώρο. Τα περιεχόμενα του φακέλου αυτού αποτελούν ουσιαστικά τον “κλώνο” του δικτυακού σας αποθηκευτικού χώρου.


Αν προσθέσετε ένα αρχείο μέσα σ’ αυτό τον φάκελο αμέσως αρχίζει να γίνεται με uploading η αντιγραφή του στον δικτυακό τόπο. Αν επίσης συνδεθείτε στον δικτυακό σας χώρο από κάπου αλλού π.χ. Internet cafe και ανεβάσετε κάποιο αρχείο εκεί, την επόμενη ακριβώς στιγμή που θα ανοίξετε το PC/Mac σας τα αρχεία που είχατε ανεβάσει θα αντιγραφούν αυτόματα με download στον φάκελο του Dropbox στον υπολογιστή σας. Αν τέλος διαγράψετε ένα αρχείο, θα διαγραφεί και στον δικτυακό σας χώρο.

Το λογισμικό του Dropbox υποστηρίζει πλήρως το περιβάλλον του GNOME (όχι ακόμα το KDE) και μάλιστα εμφανίζεται πάνω δεξιά system tray αλλά και στο δεξί κλικ για να έχουμε εύκολη πρόσβαση στο Dropbox. H default εγκατάσταση περιέχει μερικούς φακέλους από τους οποίου το Public προσφέρει στον χρήστη κάτι που είναι πολύ χρήσιμο. Αν για παράδειγμα θέλει να μοιράσει με κάποιους φίλους του ένα αρχείο μπορεί να το κάνει αντιγράφοντας το αρχείο στον φάκελο Public. 

Έπειτα μέσα στον φάκελο Public, κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο που μόλις αντέγραψε και επιλέγοντας “Dropbox–> Copy Public link” μπορεί να κάνει επικόλληση σε κάποιο κειμενογράφο το link που μόλις δημιούργησε ή να το στείλει μέσο e-mail ή να το δώσει σε κάποιον με το οποίο συνομιλεί μέσα από έναν Instant Messenger. Ο φίλος του το μόνο που έχει να κάνει είναι να κάνει κλικ σε αυτό το link και αμέσως θα αρχίσει να κατεβάζει το συγκεκριμένο αρχείο που του παρέχει το link.

Το Dropbox μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε όσους υπολογιστές έχετε στη διάθεσή σας. Έτσι θα έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας σε όλους τους υπολογιστές σας ανά πάσα στιγμή. To σπουδαιότερο όμως από τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι η ευκολία με την οποία μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία με φίλους σας. Αυτό γίνεται πολύ απλά ορίζοντας έναν φάκελο  κοινόχρηστο με κάποιο φίλο σας ο οποίος και αυτός έχει λογαριασμό Dropbox. Για να γίνει αυτό, απλά φτιάξτε έναν φάκελο μέσα στο Dropbox και μετά κάντε δεξί κλικ στον φάκελο και επιλέξτε “Dropbox–>Share this folder” για να στείλετε πρόσκληση σε όσα άτομα θέλετε για να μοιράζεστε τον φάκελο αυτό. 

Μόλις από την σειρά τους αποδεχτούν την πρόσκληση ο φάκελος γίνεται αμέσως κοινόχρηστος και έτσι τα αρχεία που βρίσκονται εδώ θα βρίσκονται σε όλους τους φίλους σας ταυτόχρονα.
Τέλος, συνοπτικά να αναφερθώ σε επιμέρους χαρακτηριστικά της υπηρεσίας :


  • Κρυπτογράφηση με AES-256 στην αποστολή δεδομένων αλλά και των αρχείων σας στον δικτυακό τόπο

  • Revisions, με την οποία έχουμε παλαιότερες “εκδόσεις” κάποιου αρχείου και αν χρειαστεί την επαναφέρουμε


  • Delete-Undelete, δυνατότητα επαναφοράς διαγραμμένων αρχείων

  • No file-size limit when uploading, μόνο το upload μέσω του web interface έχει περιορισμό τα 350 ανά αρχείο


  • [Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ] 

    Digital - New Media

    Online Campaigns

    Mobile News

    Campaigns

    Advertising

    Public Relations

    Μετακινησεις Στελεχών.

    Ραδιοφωνο

    Εφημερίδες

    Radio world

    Παράξενα